luni, 23 iulie 2012

Ce este Zeolitul?

Zeolitul reprezinta un puternic mineral, un aluminosilicat format cu milioane de ani in urma, din interactiunea dintre lava fierbinte emisa de catre vulcani si apa de mare. In lume sunt cunoscute zeci de tipuri de zeoliti, cu structuri si compozitii chimice diferite, insa in medicina s-a utilizat pana acum doar unul singur, numit si clinoptilolit. Numele de zeolit a fost dat de catre mineralogul suedez Axel Frederik Cronstedt si vine din greaca veche, unde ze reprezinta fierbere, iar lithos inseamna piatra. Prin urmare, zeolitul este in traducere etimologica piatra care fierbe, aluzie la formarea acestuia prin spectaculoasa interactiune dintre lava incinsa si apa marii. Administrarea unor particule de zeolit in terapie reprezinta o traditie cu o vechime de cateva mii de ani, acest mineral fiind un remediu esential in medicina Ayurveda (medicina traditionala indiana) si in medicina traditionala chineza, dar si in medicina populara ruseasca.

In prezent, exista peste zece tipuri de zeolit, dar care au structuri si compozitii diferite. Zeolitul care se utilizeaza in medicina poarta numele de clinoptilolit. Zeolitul are in compozitie un grup unic de minerale cu sarcina negativa, format dintr-o structura in forma de fagure, structura ce-i ofera acestuia posibilitatea de a atrage metalele grele si materialele radioactive. Zeolitul este considerat ca o sita moleculara prin care se elimina eficient diverse toxine, virusi si alti contaminanti din organism.

Cel mai cunoscut accident nuclear din istoria umanitatiii este explozia de la Cernobal din anii `80, din Ucraina. Emisiile de materii radioactive au fost de 400 de ori mai mari decat bomba atomica de la Hiroshima. Efectele asupra sanatatii populatiei au fost dezastruoase: milioane de oameni din mai multe tari europene au fost expuse la aceste radiatii extrem de nocive pentru o perioada de multi ani de zile. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ceea ce a urmat a fost o marire a incidentei cazurilor de leucemie, de diferite tipuri de cancer, tulburari digestive, cardio-vasculare sau neuropsihologice etc. Zeolitul a fost singurul medicamentu utilizat in cazul unui eventual razboi atomic.
Un alt exemplu al utilizarii cu succes a zeolitului, de aceasta data la o scara mult mai mica, este cazul unui lot de 22 de pacienti patrupezi, inregistrat in anii '90 la sectia de Medicina Moleculara a Institutului Ruder Boskovici din Zagreb, Croatia. Cei 22 de caini erau diagnosticati cu diferite forme de cancer. Majoritatea ajunsesera in faza terminala, neputand sa se deplaseze, iar unii dintre ei nici macar sa manance. Solutia aleasa de medicii veterinari a fost tot zeolitul, iar rezultatele au fost uluitoare: dupa un tratament de aproximativ 3 luni de zile, din cele 22 de animale bolnave de cancer, 14 au raspuns foarte bine la tratament, tumorile intrand in remisie si chiar disparand complet. In plus, oamenii de stiinta au descoperit ca zeolitul capsulat are efecte pozitive si in multe alte afectiuni, cum ar fi diabetul, infectiile virale sau bacteriene, boli ale intestinului, ale stomacului etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu